TriageService

Voor volledige informatie over deze dienst, verwijzen we u graag naar TriageService.nl


Creëer overzicht tijdens een drukke ochtendspits met TriageService

Een goed triagesysteem verlaagt de werkdruk. Doktersassistenten kunnen meer patiëntvragen zelfstandig afhandelen, waardoor er minder dokters consulten nodig zijn. De hulpvraag wordt helder in kaart gebracht waardoor u als huisarts beter voorbereid bent op de patiënt.

Waarom kiezen voor TriageService?

01

Meer tijd voor de patiënt

Door een goede triage worden er minder patiënten gezien, hierdoor ontstaat er meer tijd voor patiënten die wel op consult komen. De zorgvraag wordt helder in kaart gebracht tijdens de triage waardoor er sneller een passend behandelplan kan komen en er ook op die manier meer tijd overblijft voor een luisterend oor voor de patiënt.

02

Efficiënte prioritering van zorgbehoeften

Door patiënten te beoordelen op basis van de urgentie van hun zorgvraag, kunnen de meest urgente gevallen voorrang krijgen. Dit zorgt ervoor dat patiënten die onmiddellijke aandacht nodig hebben, snel worden geholpen.

03

Betere agendaplanning

Doordat de zorgvraag helder in kaart wordt gebracht, kan er een betere inschatting gemaakt worden van de tijd die nodig is tijdens het consult.

04

Verbeterde patiëntveiligheid

Door een gestandaardiseerd proces voor het beoordelen van de urgentie, worden risico's op het missen van ernstige aandoeningen verkleind. Dit helpt bij het verminderen van medische fouten en verbetert de algehele patiëntveiligheid.

05

Efficiënter gebruik van middelen

Triage helpt bij het optimaal inzetten van beschikbare middelen, zoals de tijd van de huisarts en het gebruik van medische faciliteiten. Niet-urgente gevallen kunnen bijvoorbeeld naar een later tijdstip worden verplaatst, waardoor er meer ruimte is voor urgente(re) zorg.

06

Verbeterde patiënttevredenheid

Patiënten die begrijpen dat hun zorgbehoeften worden beoordeeld en geprioriteerd op basis van urgentie, zijn vaak meer tevreden over de ontvangen zorg. Dit kan leiden tot een betere relatie tussen patiënt en zorgverlener.

07

Vermindering van de werkdruk voor zorgverleners

Door een duidelijk beeld te hebben van de urgentie van de zorgvragen, kunnen zorgverleners hun werk beter plannen en indelen. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en overbelasting.

08

Betere gezondheidsresultaten

Snelle en accurate triage kan leiden tot betere gezondheidsresultaten, doordat ernstige aandoeningen sneller worden geïdentificeerd en behandeld.

09

Educatie van patiënten

Een triagesysteem kan ook een educatieve functie hebben, waarbij patiënten leren over de ernst van verschillende gezondheidsklachten en wanneer het noodzakelijk is om medische hulp te zoeken.

Door deze voordelen kunnen huisartsenpraktijken hun dienstverlening optimaliseren, de patiëntenzorg verbeteren en
een efficiëntere en veiligere omgeving creëren voor zowel patiënten als zorgverleners.

Neem vandaag nog contact met ons op

Top